Först och främst hitta en plan yta för att placera pärlor på en pärlplatta. När du är nöjd med designen, Förvärm ett torrt hushållsjärn till dess medium eller höga inställning. Tillsätt inte vatten till ditt strykjärn, annars kommer ångan att förstöra pärlorna! Täck pärlorna med ett pappersark. Håll järnnivån och rör den långsamt i en cirkelrörelse i ca 30 sekunder medan du trycker på pärlorna mycket försiktigt.

Strykning pärlplattor

Var försiktig så att du inte stöter på pärlorna från pärlplattor. Det är i allmänhet en bra idé att först stryka dessa pärlor på kanterna eftersom de är benägna att toppla över tills de smälts och smälts ihop. Om några pärlor välter, lägg bort järnet omedelbart. Använd en tandpetare eller pincett för att placera pärlorna tillbaka på pinnarna.

När du är klar med ena sidan, lägg några tunga böcker ovanpå strykpapper för att jämna ut ytan. Utan trycket kan uppvärmda pärlor börja skeva. Vänta en minut eller så. När pärlorna svalnar, avlägsna försiktigt strykpapper. Lyft försiktigt de nu smälta pärlorna från pegboard och vänd dem över. Täck den andra sidan med strykpapper och stryk det jämnt.

Inte må dåligt om din första strykning försök sluta med överuppvärmda pärlor, saknade bitar, eller en ojämn yta; bara experimentera med små mönster först att utveckla din strykning färdigheter. Du kommer snart att kunna skapa större och mer fantastiska perler pärlor mönster.

Tejpmetoden
Pegboards är plast, så de kan varpa under järnvärme och pinnar kan smälta ner om järnet blir för nära. För att förlänga livslängden på dina pinnar, använd remsor av bred maskeringstejp för att täcka pärlorna så att du kan lyfta dem från pegboarden och vända dem över. Du kan sedan lägga ner ett pappersark och börja stryka utan att riskera att förstöra dina pinnar.